20.02.2016.

Beli andjeo



 BELI ANĐEO




Potrebno:

7 korica za rozen tortu
1 litar mleka
5 pudinga od vanile
200 gr. šećera
300 gr. bele milka čokolade
2 margarina (500 gr) ili pola maslac pola margarin
600 gr. šlaga u prahu (umutiti sa 300 ml. kisele vode)





Priprema.

Od litre mleka odvojiti dovoljnu količinu da se može lepo razmutiti puding. U ostatak mleka staviti šećer i pustiti da provri. Skloniti sa vatre i polako dodati razmućeni puding. Skuvati stalno mešajući jer je masa izuzetno gusta. Dodati izlomljenu belu čokoladu, promešati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin pa ga dodati u puding i mutiti mikserom dok ne postane penasto.

Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Redajati: kora - fil - šlag dok se sve ne utroši. Obilato namazati sa svih strana tortu i ukrasiti po želji. Praviti dan ranije.


Prijatno!