08.02.2015.

Đuveć sa mlincima


Zaista ukusno jelo, preporučujem .)



Potrebno:

400 gr. belog pilećeg mesa
2 kese smrznutog povrća za djuveč
2 glavice crvenog luka
200 gr. prokelja / ne mora ali mi ga obožavamo
2 sitne ljute papričice (gajim ih u saksiji i vrlo su ljute)
400 gr. paradajz pelata
100 ml. pavlake za kuvanje
2 češnja belog luka
4 supene kašike pirinča dugog zrna (ne mora)
so, biber, vegeta, bosiljak

Mlinci:
100 gr. brašna
1 jaje
po potrebi kašika dve vode
prstohvat soli

Priprema:

Zamesitti testo od brašna i jednog jaja , ako je potrebno dodati malo vode da bi se umesilo lepo glatko testo. Podeliti ga na 2-3 loptice, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider da odmori oko 15-ak minuta.

Dok testo odmara, iseckati dve glavice crvenog luka i staviti da se dinsta. Kad postane staklast ubaciti pileće belo meso iseckano na kockice, dodati ljutu papričicu, iseckani beli luk, so, biber i 1 kafenu kašičicu bosiljka. Kad se meso malo prodinsta ubaciti paradajz pelat, smrznuto povrće i prokelj, Kratko prodinstati pa dodati pirinač  Skloniti sa vatre i sipati u odgovarajući sud za pečenje. U onu konzervicu od paradajz pelata sipati vodu, dodati kašiku vegete i preliti preko djuveča.


Uključiti rernu na 180 C.

Napraviti mlince.

Izvaditi iz frižidera umešeno testo, raklagijati u oblik palačinke i peči na teflonu, s jedne i druge strane.

       
       




Pečeno testo izlomiti na komade pa poredjati preko djuveča. Pofajtati mlince sa dve šake vode. Pokriti alu folijom i staviti u rernu da se peče 45 min.

     
               
 
                                   



Uživati, prijatno ;)




hrono varijanta bez mlinaca, pirinča i graška. Alternativa proso ili kinoa