24.01.2015.

Neobične slane profiteroleNeobične, ukusne,hrskave spolja, iznutra šuplje. Da, da, ništa čudno, profiterole i jesu takve. Ovih dana sam na 24h Kitchen gledala bugarsku blogerku Yoli kako pravi ovo fantastično pecivo od zapravo napravljene smese za palačinke u odredjenoj srazmeri sastojaka. S obzirom da im je unutrašnjost šuplja, mogu se puniti raznim nadevima. Ja sam za prvi put probe radi u testo dodala rendani kačkavalj i tako ih ostavila. Čini mi se da je i tamnoputa Lorejn sa istog kanala pravila iste takve profiterole dodajući u testo pečenu, hrskavu slaninicu i parmezan. Kako god recept preporučujem, odlične su i prazne ;) Idealno za doručak ili ranu večeru.


Potrebno za 18 komada;

3 jaja
370ml mleka
3 kašike otopljenog maslaca
180 gr. brašna ( 9 supenih kašika )
1 kafena kašičica soli
50 gr sitno rendanog kačkavalja

Priprema:

Uključiti rernu na 180C. Umutiti jaja, dodati mleko i rastopljeni maslac, so i na kraju brašno i kačkavalj. Testo sipati u nakvašeni silikonski kalup za mafine i to samo do polovine jer testo prosto buja pri pečenju i dobija nepravilne oblike. Peći 20-25 min i naravno, ne otvarajte rernu prvih 10-ak minuta. 

Po želji ih možete puniti raznim salatama ali to ćemo već isprobati nekom drugom prilikom. Moram reći da je izuzetno zarazno. 


Prijatno ;)