30.10.2013.

Punjena pogačaVreme zaista brzo prolazi, ne znam da li se to samo meni čini. Prošlo je punih 6 meseci od kako sam pisala poslednji post. Doduše, svraćala sam povremeno da pregledam novosti i šta ostale devojke rade i prave i zaista, neke su bile neumorne. Ja sam maaalo posustala, puno je obaveza, ali prilazi hladnije vreme, boraviće se više u kući pa samim tim izgleda da ću silom prilika boraviti i više u kuhinji  ;) 

Ova pogača je odlična stvar i  ideja za nas koji smo malo kraći sa vremenom kako napraviti brz doručak ili večeru a da i ne govorim kada vam naidju iznenadni gosti. Ideja je preuzeta odavde

Priznajem, totalno je nezdravo :)

Sve vas puno pozdravljam i izvolite, poslužite se!


Predivno, hrskavo, daje vam razne mogućnosti za kombinovanje. Ja sam za početak koristila standardne namirnice kao  za svaku picu: šunku, kačkavalj, kečap, pavlaku.


Potrebno:

1 gotova pogača 
200 gr. pileće dimljene šunke ( ko voli može ubaciti i čajnu kobasicu)
200 gr. kačkavalja (Kopaonički ili Milki kačkavalj)
1 veća kesica kečapa
1 pavlaka
origano
puter ili margarin

Priprema:

Zagrejati rernu na 180C.
Pogaču ukoliko već nije zasečena iseći na delove  prema željenoj veličini i svaki "zarez" puniti prvo kečapom, šunkom, pavlakom. Zatim ubaciti komadiće kačkavalja, posuti origanom. Na piza pleh staviti papir za pečenje, premazati puterom ili margarinom i staviti pogaču. Na svaku kapicu staviti po komadić putera 


Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 15 min. Pogaču sam iznela gostima sve sa tacnom i verovatno pogadjate : lomili je rukama (ništa lepše).Prijatno :)