19.11.2013.

Juneće rolnice u prelivu od rena

Sa ponosom vam predstavljam recept koji je 16. novembra izašao u Blic zeni  kao recept nedelje. Kao nagradu od CENTRA BELE TEHNIKE sam dobila Pekač za picu. Hvala puno svima, učinili ste da se osetim zaista sretno :)
Ovaj recept sam objavila 2010 i nije zgoreg da ga ponovimo još jednom




Potrebni sastojci za 4 rolnice:

400 gr junećih šnicli od buta

4 šnite dimljene slanine

1 glavica crnog luka


Umak sa renom :

1/2 l jogurta

2 kašike brašna

2 kašičice rena (može i više po ukusu)

so, biber



Priprema


Šnicle izlupati, posoliti, pa staviti tanji režanj dimljene slanine i kolut luka. Uviti rolnicu i zakačiti čačkalicom. Pržiti na malo ulja i na laganoj vatri, povremeno okrečući i po potrebi dodati malo vode. Dinstati oko 60 min. dok meso ne omekne.

Izvaditi rolnice sa strane, pa u istu masnoću dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti, dodati jogurt i dovesti do tačke ključanja ali ne da provri. Skloniti sa vatre i dodati ren po ukusu i malo peršuna.
Rolnice vratiti u umak.
Služi se uz integralni pirinač i barenu šargarepu.

p.s. hrono varijanta
sve isto samo za preliv umesto pšeničnog koristiti razeno brašno. Ja sam jednom nedeljno koristila pavlaku ili jogurt u jelima za ručak, vi ne morate.Sluziti uz kuvanu kinou ili proso.





Prijatno!