13.04.2013.

Ruske šubare


Divni kolačići svima dobro poznati koji zaslužuju da se nadju u mojoj arhivi. Ovaj put sam ih pravila kao mini tortice u silikonskim kalupima od mafina.





Potrebno za 12 komada:

kora:
3 jaja
4 pune supene kašike šećera
3 kašike vode
1/2 kašike kakaa
4 kašike brašna
1 p.p

Fil:

500 ml mleka
8 kašike šećera
8 kašike brašna
125 gr. maslaca/margarina
1 vanilin šećer

glazura:

par kašika eurokrema ili
80 gr. čokolade za kuvanje i kašika ulja



Priprema:

Fil:

Od 500ml. mleka odvojiti toliko da se može razmutiti 8 kašika brašna. Ostatak mleka staviti da provri sa dodatkom šećera. Dodati lepo razmućeno brašno bez grudvica u mleko i ukuvati gust puding. Pustiti da se ohladi pa dodati puter/margarin, vanilin šećer i dobro umutiti.

Uključiti rernu na 180C.

kora:

Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati 3 kašike vode, kašiku kakaa, prašak za pecivo, Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati u žumanca. Na kraju lagano dodavati brašno da testo ostane vazdušasto.

Silikonski kalup.pokvasiti, ocediti, ne brisati. U svaki ubaciti po punu kašiku testa i staviti da se peče oko 20 min. ili dok se testo ne odvoji od ivice kalupa.

Ohladjeno testo izvaditi iz kalupa, preseći na pola, staviti dobru kašičicu fila, poklopiti drugim delom testa, nožem premazati sa strana pa uvaljati u kokos. 



Odozgo staviti glazuru od otopljene čokolade i ulja i dekorisati sa još malo kokosa.

(Ja sam umesto čokolade, stavljala eurokrem tek toliko da se može lepo razmazati )