09.02.2013.

Sufle


Sufle... nemam šta više dodati što već nije rečeno. Najlepši čokoladni kolačić koji sam ikada probala. Pravi izazov za svakog kulinara da pogodi pravi tajming pečenja (vežbala sam u više navrata) da unutar kolača ostane divna tečna čokolada. Nisam uspevala ranije da ga uslikam jer ili ne uspe ili nestane jer se jede onako topao uz malo sladoleda ili voća.  Ko kako voli :)
Ovaj put sam "imala sreće" pa ga i objavljujem za svoju arhivu.

 
 uz dodatak sladoleda od vanile


Potrebno za 12 komada:

4 komada jaja
200 gr. čokolade za kuvanje
200 gr. maslaca 
7 ravnih kašika šećera
3 kašike brašna
sitno naribana korica jedne pomorandže
šećer u prahu za posipanje



uz dodatak kriškica pomorandže / divan kontrast


Priprema:

Otopiti čokoladu i puter na blagoj vatri  ili na pari. Za to vreme mutilicom blago umutiti jaja, dodati šećer. Otopljenu čokoladu postepeno dodavati u umućena jaja, dodati narendanu koricu pomorandže i na kraju brašno. Pripremiti kalupe, ja sam pekla u modlama za mafine. na čije sam dno stavila po kružiić papira za pečenje (da bih lakše izvadila iz kalupa a da čokolada ne iscuri). 
Napuniti kalupiće i staviti u zamrzivač na 1/2 sata.
Uključiti rernu na 220 C (sa ventilatorom), staviti sufle da se peče tačno 12 min. 
Izvaditi iz rerne, pustiti malo da se prohlade, pa ih polako izvaditi iz kalupa. Posuti ih šećerom u prahu i servirati po želji.
 

 


Prijatno :)