12.05.2012.

Špagete sa sosom od pečenih paprika


Ukoliko imate u zamrzivaču višak pečenih paprika evo načina da ih lepo iskoristite u jednom divnom sosu :)




Pozdrav dragi(e) moji, nije me bilo neko vreme ali nisam odustala od pisanja bloga :). Malo zasićenje, puno drugih obaveza ali evo me ponovo tu  sa jednim lepim receptom :)

Potrebno:

8 pečenih crvenih paprika
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
2 korena paškanata
dve manje konzerva paradajz pelata
200ml soka od paradajza
200 ml crnog vina
200ml vode
so, biber, šećer / 1 kafena kašičica/
bosiljak, majčina dušica, origano / po ukusu/

špagete ili testenina po izboru




Priprema:

Paprike očistiti od ljuske i semena, iseckati i ostaviti sa strane.
Luk propržiti na malo ulja, dodati sitno seckanu šargarepu i paškanat i prodinstati kratko. Dodati pečenu papriku, paradajz pelat (može i svež), sok od paradajza, vino, vodu i začine. Pustiti da se na laganoj vatri kuva oko trideset minuta. 

Poslužiti uz kuvane špagete ili testeninu po želji

Hrono varijanta samo bez šargarepe, paškanata. Koristiti heljdinu testeninu jednom u 10 dana.






Prijatno!

recept objavljen u Blic ženi.