25.11.2011.

Kiflice sa pavlakom


Za doručak, večeru lepe mekane kiflice koje se mogu koristiti i sutradan :)




Potrebno:

400 gr. brašna
250 gr. margarina ili maslaca
1/2 paketića svežeg kvasca
1 kisela pavalaka 
soli po ukusu ako se prave slane

Ukoliko pravite slatke sa eurokremom, džemom  ili makom u testo dodati i 1 kašiku šećera i kesicu vanilin šećera.

za premaz:
1 jaje

semenke (lan, susam i oljušteni suncokret)




Priprema:

Testo umesiti od navedenih sastojaka i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru ili zamesiti ujutro pa peći uveče. Testo rasklagijati na 4mm debljine iseči na trouglove (eventualno namazati eurokremom ili džemom, makom itd). Uviti  kiflice  pa ostaviti još 30 min u frižider. Premazati umućenim jajetom i posuti semenkama (ako se pravi slano). Peći na 200 C dok lepo ne porumene. Idealno uz čaj ili jogurt.


slikano sutradan zbog svetla



5 коментара:

  1. Zimi se davimo u ovakvim pecivima, najcesce slanim ali ni slatka ne zaostaju.
    Belezim ovaj recept, duga je zima :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajne,jos imaju i puno semenki!!!Obozavam!!Pozz

    ОдговориИзбриши
  3. Nista lepse od toplog peciva dok napolju pada kisica ili promicu snezne pahuljice, svidja mi se receptic.:))

    ОдговориИзбриши