11.02.2011.

Gibanica od rezanaca


Jedan brz i ukusan ručak :)




Verovatno svim vrlo dobro poznata kombinacija: sir i pečurke. Beležim ga ovde na insistiranje moje ćerke koja ga želi u arhivi.

Potrebno:

500 gr. testenine po želji
400 gr. mladog sira
300 gr. pečurki
2 glavice crnog luka
2 češnja belog luka
4 komada jaja
1 kisela pavlaka
so, biber, peršun, origano







Skuvati rezance, procediti, dodati kašiku ulja, promešati i ostaviti na stranu. Dve glavice luka iseckati sitno, izdinstati na malo ulja dok ne postane staklast pa dodati iseckane pečurke, dinstati 10-ak min, posloliti, pobiberiti po ukusu i dodati kašićicu suvog peršuna
U vatrostalni sud staviti jedan red rezanaca- pečurke, red rezanaca - narendani sir, opet red rezanaca. Umutiti 4 komada jaja, dodati kiselu pavlaku pa preliti odozgo. Viljuškom malo izbockati odozgo da pavlaka i jaja prodju dublje u sud. Po želji staviti i malo origana pa zapeći u rerni 20-ak min. na 220 C.