02.02.2011.

Ajme, koliko nas je! TEMA - Februar 2011.god


Ovih dana naša divna domaćica za januar mesec Sandra mi je učinila veliku čast i predložila za domaćicu meseca februara. Hvala puno Sandra.

Igrica Ajme, koliko nas je! a koju je osmislila food blogerka Monsoon me je uvek posebno privlačila još u ono vreme dok nisam imala hrabrosti da otvorim svoj blog. Čovek nije ni svestan koliko kreativan može biti i koje sve kombinacije mogu postojati u pravljenju hrane, a to nam je upravo omogućila baš ova igrica.I svakog dana se primećuje koliko nas je zaista. Samo napred i volela bih da nas u ovom "takmičenju" bude još više :)

Nije mi bilo lako odabrati namirnicu s kojom ćemo se poigrati u ovom krugu. Zahvaljujući Sandri koja je navela već iskorišćene izbor je pao na:


M E D !
"Med je dragocena hrana za čoveka, od rođenja pa do duboke starosti, i kad je zdrav i kad je bolestan. 
Uvek kada je to moguće, u napicima, kolačima i drugim slatkišima šećer treba zameniti mnogo kvalitetnijim i zdravijim medom. Zbog pečenja, med u kolačima gubi deo lekovitih svojstava, ali se ipak preporučuje više od šećera. Kolači sa medom ukusniji su i kvalitetniji od onih zaslađenih šećerom, a uz to duže ostaju sveži.
Od davnina med je bio vrednovan kao delikates, hrana i slatkiš.
Zbog svoje osobine da je sladak, pre svega, med se najviše upotrebljava pri spravljanju raznih poslastica, no veoma često ga možemo pronaći i u sastavu raznih priloga, predjela pa i glavnih jela."


Ukoliko učestvujete u ovoj igri trebalo bi da:

- napravite nešto sa medom
- slikate i objavite na svom blogu do 28. februara
- poslati mail sa fotografijom i linkom  vašeg recepta na

aleksandra1234.sweetfood@gmail.com


U to ime častim vas ovim lepim lažnim rafaelo kuglicama. Zapravo se zovu raffaello cheese cake  i naravno napravila sam ih na moj način. :)
Izvolite poslužite se !

Potrebno:

300 gr. krem sira
50 gr šećera u prahu
1 kašika meda
100 gr. kornfleksa
100 gr. bele čokolade
100 gr. kokosa
Krem sir pomešati sa šećerom u prahu i kašikom meda. Čokoladu otopiti na pari ili mikrotalasnoj pa dodati u sir. Dodati kornfleks,. izmešati lagano pa kašičicom vaditi male količine od kojih pravite kuglice. Uvaljati u kokos i stavljati u korpice. Ostaviti u frižider na par sati.
Ja sam unutra stavljala i po jedan lešnik, baš da asocira na pravi rafaelo

E pa drage moje na posao, srećno!