19.10.2010.

Kaćina prva torta - jedan prelep kišni dan


Deca su učininila da se tog dana stvarno osetim posebno. Rečima se zaista ne može opisati sreća koju sam doživela, hvala vam deco, volim vas najviše na svetu ♥♥♥ !!!

Majka sam dvoje divne dece, Katarine(18) i Marka(16) i bez obzira na sve njihove mane, volim ih najviše na svetu i oni to znaju. Uvek sam tu za njih i tako će biti celog mog života.
Kada sam pravila svoj rodjendanski cheesecake, i dok mi je Kaća pomagala oko njega, evocirala sam uspomene na rodjendane mog detinjstva i kako mi je mama pravila omiljenu tortu od gotovih kora, sa kremom od vanile i oraha. Ništa mi nije delovalo čudno što mi je postavila milion podpitanja vezano sa pravljenje te torte jer mi ni na kraj pameti ne bi palo da bi se mogla upustiti u takav jedan poduhvat :)

Kada sam se tog popodneva vratila sa posla, čekalo me iznenadjenje. Soba je bila puna balona, ona zajapurena jer jedva je sve uspela da završi. " -Čekaj, da nisi mrdnula iz sobe... gde je upaljač?".
Na brzinu sam dovatila aparat i lagano da me ne vide krenula do staklenih trpezarijskih vrata i videla Kaću i Marka kako pale svećice ♥♥♥
Otrčala sam pravo u sobu i spremno ih čekala.
Ušli su pevajući - danas nam je divan dan  ♥ Torta je izgledala prelepo!Bogamii, bilo ih je teško sve pogasiti :))) bilo bi dobro da ih je s godinama sve manje a ne sve više... 


Red je i da napišem recept :)

Potrebno:

1 pakovanje gotovih kora za tortu
3 kesica  pudinga od vanile (čokolade) 120 gr.
1,2 litra mleka
250 gr. mlevenih oraha
12 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
malo mleka za natapanje kora
1 margarin
2 kesice šlaga

Priprema:

Od litre mleka odvojiti tek toliko da se puding može lepo razmutiti a ostatak staviti u šerpu i zajedno sa šećerom pustiti da provri. Dodati puding i kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ohladiti pa dodati margarin i dobro umutiti, lagano umešati mlevene orahe.

Gotove kore poprskati mlekom, premazati filom i tako raditi dok se ne utroše sve tri kore.
Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice pa premazati preko cele torte. Ukrasiti po želji.