30.06.2010.

KUVARIJACIJE - PANDA HLEB


Ovog meseca u okviru igrice KUVARIJACIJE a koju je pokrenula Mamajac opet smo se igrali testom. Ovaj put na tapetu je bio Mihaelin Panda hleb

Zaista sam imala dobru volju da ispadne kao Mihaelin, verovala sam da ne iziskuje neko preterano angažovanje i umeće ali vidim da moram još uvek dosta da vežbam :)Ostala sam sama na jedno popodne pa se okuražih : - ajde idemo lagano, ne deluje komplikovano ... nema šanse da ne ispadne dobro. 

Sve sam uredno odradila, zamesila testo, podelila po gramaži, složila kao na Mihaelinim fotografijama.
Jedino što sam umesto suvog kvasca stavila sveži i to pola paketića.(ne verujem da mu je to moglo da naškodi).

Bila sam sama sebi smešna kada sam ga stavljala u rernu i pomislila : Bože pomozi!  - Tako me je učila moja pokojna baka da kada želim da neko testo ili kore za tortu ispadnu kako treba prizovem Boga u pomoć i da nema omaške.  

Lepo se on ispekao i izgledao savršeno na prvi pogled. Još samo da ga presečem i vidim svoju majstoriju. Pustila sam ga da se malo prohladi, uzela nož i lagano isekla...
Možda me je tada neko trebao slikati, da ovekoveči taj izraz razočarenja kada sam ugledala svojih ruku delo..."Oči" su se razlile, uši otišle svako na svoju stranu... Ali, tešim se ja, ipak malo i podseća na pandu, kad se čovek malo bolje zagleda ;))

Hleb je inače vrlo ukusan i nadam se da ću sledeći put imati više sreće.