27.12.2009.

Piletina na kineski način







Obožavam brzinska  a dobra kuvana jela. Ovaj recept je sigurno mnogima poznat ali nije na odmet da se predstavi još jedanput

Potrebno je :

2 glavice luka

1 belina

Mešano povrće / balkanska mešavina (paprika, šargarepa, kukuruz, grašak)

1 šolja pirinča

100 gr. pečenog kikirikija

3 kašike soja sosa

1 kašika kečapa ( ne mora)

100 gr. sekanog sirovog kupusa (ja ga nisam stavila)


Priprema:

Staviti šolju pirinča, 2 šolje vode, kašiku vegete i kašiku ulja da se kuva.

Za to vreme, prodinstati kratko luk na vrelom ulju, dodati piletinu pa i nju kratko propržiti. Staviti smrznutu mešavinu povrća, vatru smanjiti na najmanje, poklopiti i kuvati dok grašak ne omekne.

Kuvani pirinač blago izmešati sa kikirikijem i  ostaviti poklopljeno 10-ak minuta.

Kad je povrće gotovo, izmešati ga sa pirinčom, dodati 3 kašike soja sosa, bibera i ko voli kašiku kečapa.